Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Na zahradní párty super zahradní gril

Na zahradní párty super zahradní gril

Už i v našich končinách se těší stále větší oblibě grilovačky či barbecue zahradní párty, které vystřídaly naše dříve tolik oblíbené procházky do přírody a opékání špekáčků. Jaké zásady při zahradním grilování platí a na co byste v žádném případě neměli opomenout?

Vyberte si ten správný gril

Prvním a nejdůležitějším krokem, je vybrat si ten správný zahradní gril. Sami musíte, vědět kolik času jste ochotni věnovat samotné přípravě – zda je přednější vaše zdraví, nebo neodoláte pokrmům se správnou dávkou voňavého kouře.

Vybírat můžete podle ceny, délky přípravy, přenositelnosti, velikostních podmínek pozemku nebo terasy či balkónu.

Co a jak grilovat?

Maso

  • Nejvhodnější kandidáti na přípravu jsou vepřová krkovice, žebírka, panenka, kotlety, ale i stehno či trošku mastnější bůček.
  • Z hovězího masa si nejvíce pochutnáte na roštěnkách a kvalitních čerstvých steacích.
  • Nic nezkazíte ani kouskem jehněčího masa či zvěřiny.
  • Na mleté ​​masové hamburgery vybírejte netučné červené maso.

Víceúčelové zahradní grily jsou pro přípravu těchto pochoutek jako dělané.

Platí pravidlo, že všechny plátky (steaky) by měly být přibližně 2,5 cm silné a podle chuti propečené:

  • na krvavý steak vám stačí 3 minuty z každé strany,
  • na medium 5 minut z každé strany,
  • na pořádně propečený steak si počkáte od 7 do 10 minut z každé strany.

Drůbež

Drůbež můžete grilovat celou, i když lépe vyniknou menší naporcované kousky – například kuřecí křidélka, stehýnka nebo krůtí či kachní prsa. Na uzavřených zahradních grilech můžete grilovat i ryby, uzeniny, zeleninu či ovoce.

Comments are closed.