Zahradní krby a uzení
K letní pohodě neodmyslitelně patří i dobré jídlo. A jaké jídlo nejlépe chutná na zahradě? No přece grilované! Grilovací sezóna se nezadržitelně blíží a s ní i zahradní grilování. Proto – připravte se!
Výběr grilu
Při výběru grilu si v první řadě promyslete, jak často budete grilovat, kde budete většinou grilovat, pro kolik lidí budete grilovat, jakou máte úschovnu pro gril a samozřejmě, kolik chcete do nákupu grilu investovat. Podle toho se pak rozhodněte, zda zvolíte víceúčelové zahradní grily, nebo se rozhodnete pro uzavřené zahradní grily.
Zahradní grily na dřevěné uhlí
Tyto zahradní grily patří stále k těm nejoblíbenějším. V nabídce obchodů existují obyčejné plechové (levnější) nebo litinové – ocelové (dražší) grily, které bývají zpravidla ošetřeny žáruvzdornou barvou. Tyto grily nerezaví. Takže při výběru se pár korun navíc určitě vyplatí!
Atmosféra grilování pod širým nebem
Abyste si tuto atmosféru mohli vychutnávat stále dokola a opakovaně, nesmíte zapomínat na to, že nejen grily, ale i zahradní udírny, zahradní krby či nejrůznější zahradní topeniště je třeba pečlivě čistit.
Jak vyčistit gril
ZAHRADNÍ GRIL nejlépe vyčistíte, když je ještě teplý, a na čištění použijete ocelový kartáček nebo speciální čistič na grily. Vždy používejte rukavice, abyste si ochránili ruce.
Pokud však nemáte ihned po grilování čas nebo se vám prostě hned nechce, grilovací rošt oviňte do mokrého novinového papíru a očistěte ho později.
Je třeba se zbavit i popela, který nechejte vychladnout, pak opatrně posbírejte, vyhoďte do koše a nakonec gril přetřete vlhkým hadříkem. Vždy ho vysušte ho dosucha!
Nezapomeňte na “drobnosti”
Ať už zvolíte přípravu masa na jakémkoliv zahradním topeništi, nezapomeňte si obstarat doplňky, jako například nerezové háčky ( na uzení), nerez háčky na ryby, opékací vidličky nerez, grilovací nerez špízy a další.