Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Cibule – recepty

Cibule na tymiánu

Ingredience:

4 velké červené cibule

Trocha másla

Čerstvý tymián

Sůl

 

Postup:

Cibule oloupeme a odřízneme její spodek, aby stála rovně na pekáči. Na jejím horním konci vytvoříme 2 hlubší zářezy ve tvaru kříže. Do vzniklých zářezů dáme nasekaný čerstvý tymián, máslo a sůl. Cibuli naskládáme do pekáčku a při 200 stupních pečeme asi půl hodiny. Pečená cibule chutná výborně k masu.

 

Plněná cibule

Ingredience:

5 velkých cibulí

50 g másla

Sůl

200 g mletého vepřového masa

1 nakrájený rohlík

1 vejce

Česnek

Oregano

Strouhanka

 

Postup:

Cibule oloupeme a odřízneme spodek, aby cibule mohla stát rovně v zapékací misce. Na horním konci uděláme dva zářezy do tvaru kříže. Potom si na pánvi osmahneme na másle mleté vepřové maso, 1 vejce a okořeníme solí, česnekem a oreganem. Nakonec do směsi vmícháme nadrobno nakrájený rohlík a trochu strouhanky. Vzniklou směs plníme do cibulí a dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na 40 minut.

 

Cibulačka

Ingredience:

800 g cibule nakrájené na kolečka

5 lžic oleje

2 stroužky česneku

2 lžíce hladké mouky

200 ml červeného vína

2 litry zeleninového vývaru

Sůl

Pepř

Bageta

Strouhaný ementál

 

Postup:

Olivový olej smícháme s česnekem a necháme stát. Další olej nalijeme do hrnce a rozpálíme ploténku. Plátky cibule smažíme v hrnci dozlatova. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 stupňů. Do cibule přidáme mouku, vývar, víno, sůl a pepř. Přivedeme k varu, následně zmírníme plamen a mírně povaříme dalších 15 minut. Poté si bagetu nakrájíme na plátky, které potřeme směsí oleje a česneku a dáme na plech do trouby asi na 10 minut, dokud bageta nebude křupavá. Na talíř nandáme polévku, přidáme bagetu a posypeme strouhaným sýrem.

Comments are closed.