Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Staňte se modelářem

RC modely jsou ve své podstatě rádiem řízenými modely. Označení RC vzniklo z anglického radio controled. Jedná se o zmenšeniny, které jsou pohyblivé a jsou ovládány rádiovým signálem na dálku. RC modely patří mezi oblíbenou zábavu nejen pro děti, ale i pro dospělé nadšence modelů aut, nebo letadel.

Každý začínající modelář je závislý na ceně modelu, na ceně a dostupnosti náhradních dílů, na stránkách rc-dragon.cz, nalezne každý modelář, co potřebuje a to za velice příznivé ceny. Vybrat si můžete RC lodě, RC letadla, nebo RC vrtulníky. RC vrtulníky se dělí na typy podle počtu kanálů. Pro létání venku jsou vhodnější RC vrtulníky jednomotorové, čtyř a šesti kanálové.

Dvou kanálový RC vrtulník je vyvážen tak, aby hned po startu letěl mírně vpřed, u tohoto RC modelu se ovládají 2 povely, let nahoru nebo dolu a druhý doprava nebo doleva. Tento vrtulník je vhodný pro začínající modeláře, naopak šesti kanálový RC model vrtulníku vyžaduje velkou praxi a není tudíž vhodný pro začátečníky.

Stavebnice RC modelu letadla také dělíme do několika skupin, které nesou označení KIT, ARF a RTF.

Označení KIT najdete na RC modelu letadla, který je sestaven a má povrchovou úpravu. Stavebnice modelu neobsahuje žádnou elektroniku, motor ani RC soupravu. ARF stavebnice RC modelu letadla je s kompletní povrchovou úpravou s nainstalovaným RC příslušenstvím. RTF – RC modely letadel označené těmito písmeny jsou RC modely, sestavené a téměř připravené k letu.

Comments are closed.