Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Maca, ženšen perských indiánů

Maca, ženšen perských indiánů

Seznamme se ale trochu více s některými méně známými superpotravinami, které mají také velmi vysoký obsah takových látek, jako jsou proteiny nebo aminokyseliny. Tyto přírodní produkty jsou skvělými energizéry a stimulanty a dokážou chránit proti mnoha neduhům. Kořen Maca pochází z Peru, kde ho místní indiáni používají tradičně již několik tisíc let. Než se vydávali do boje, pozřeli právě tento kořen podobný jakési ředkvi.

Maca pomáhá zlepšit koncentraci, zvyšuje pocit svěžesti a hlavně dodává spoustu energie. Vyrovnává též hormonální hladinu, takže se výtečně hodí při menopauze nebo nevyrovnanosti hormonů v těle.

Samozřejmě je kořen Maca také výborným afrodisiakem a pomáhá zlepšit výkon nejen ve sportu, ale také při intimnějších chvilkách, které si vyžadují rovněž dobrou kondici, tedy při sexu.

Yucca, výborný antioxidant

Původ této palmy hledejme opět mezi jihoamerickými indiány. Pro svůj vysoký obsah saponinů, enzymů a antioxidantů komplexně čistí organismus. Kromě toho podporuje také metabolismus a pomáhá při trávení. Yucca je velmi vhodná pro detoxikaci organismu, ale také například jako náhrada stravy při kojení. Dá se využít také při dietách, protože váže tuky.

Comments are closed.