Přihlášení / Registrace
Rubriky
Archiv

Villasa-Boas střídá prý ještě arogantnejší Di Matteo

Zatím 44 milionů eur vyhodil ven oknem ruský miliardář a majitel londýnské Chelsea Roman Abramovič při experimentu s 34-letým portugalským trenérem Andre Villasom-Boas. Mourinhovho žáka, který vydržel na lavičce 257 dní, uvolnil z funkce den po sobotní ligové prohře s West Bromwich Albion.

Za 15 milionů ho Abramovič vykoupil z FC Porto. Dvanáct milionů však musel nejprve vyplatit jako odstupné předchozímu trenérovi Carla Ancelottiho. Více než čtyři miliony šly na plat Villasa-Boas. Dalších 13 milionů bude stát Chelsea jeho předčasný odchod. Samozřejmě, plus Euromilióny, které musí nyní bohatý Rus investovat do nového kouče.

„Bohužel, výsledky a výkony mužstva nebyly dost dobré a nevykazovaly žádné známky zlepšení v tomto klíčovém období sezóny,“ píše se v nedělním bet365 bonus stanovisku klubu na jeho internetové stránce. Chelsea je v tabulce Premier League jedenáct kol před koncem až pátá, tři body za čtvrtým Arsenalem. V Lize majstov jí hrozí vypadnutí po osmifinálové prohře 1:3 v Neapoli. V osmifinále FA Cupu absolvuje opakovaný zápas na hřišti druholigového Birminghamu, přes který nedokázala postoupit na Stamford Bridge.

Mužstvo ‘blues’ povede dočasně italský asistent Roberto Di Matteo (na snímku vpravo), který oblékal dres Chelsea v letech 1996-2002. Bude to pod jeho vedením lépe? Deník The Sun citoval zdroj blízký klubu: „Hráči nemohli Villasa-Boas vystát pro jeho arogantní způsoby. Jenže Roberta mají rádi ještě méně. Je si velmi jistý sám sebou. Je možné, že ze začátku to bude fungovat, ale po několika špatných výsledcích bude nálada stejně špatná jako nyní. Pokud ne ještě horší. “

Na uvolněném postu by Abramovič rád bet365 viděl jednoho z trojice Mourinho – Guardiola – Benitez. Ruský majitel je rozzlobený na hráče. Podle deníku Daily Mail ‘svozy’ své hvězdy za aktuální stav mužstva. Údajně navštívil kabinu hráčů a důrazně jim pohrozil letní obměnou kádru. Noviny Mirror v této souvislosti zmiňují jméno nizozemského záložníka Arjena Robbena, který je opět nespokojený se svou situací v Bayernu Mnichov. Jeho návrat na Stamford Bridge prý není po sezóně vyloučen. Za 12 milionů eur.

Comments are closed.